Wat zijn detectielessen?

Detectie is een vorm van zoekwerk. De hond leert een aangeleerde geur te zoeken en verwijzen. Denk hierbij aan geuren als kruidnagel, steranijs, vanille maar ook geld of wiet.

Bij detectie bent u samen met uw hond aan het werk, voor veel baasjes en honden is dit belangrijk. Ook zorgt het voor mentale uitdaging en kan uw hond op deze manier een stukje energie kwijt.

We beginnen met het aanleren van de geur in een vertrouwde omgeving voor uw hond. Als uw hond de aangeleerde geur goed verwijsd zullen we af en toe op een andere locatie trainen.

Waarom detectielessen?

Bij Liberty for Dogs geloven we dat elke hond unieke talenten heeft, en met onze detectielessen kunnen we deze talenten naar boven halen. Detectiewerk is niet alleen uitdagend en leuk voor uw hond, maar het stelt hem ook in staat om zijn natuurlijke speurinstinct te gebruiken.

Onze gecertificeerde trainers gebruiken positieve en beloningsgerichte methoden om uw hond te leren speuren naar interessante geuren en verborgen voorwerpen. Deze mentaal stimulerende activiteit is geschikt voor honden van alle leeftijden en rassen.

Of uw hond nu nieuw is in detectiewerk of al wat ervaring heeft, onze lessen zijn op maat gemaakt voor zijn behoeften. Ontdek samen met uw hond de opwindende wereld van detectie en versterk jullie band terwijl jullie samenwerken als een team.

Kosten

Een privé detectieles van 30 minuten kost € 20,-

Schrijf uw hond in voor onze detectielessen en laat zijn talenten schitteren! Voor vragen of interesse stuur een e-mail naar info@libertyfordogs.nl